Etichete

miercuri, 25 august 2010

Mai sunt două zile până la The big iSHOES Sibiu...




Pregăteşte-te pentru o toamnă şic şi vino în acest week-end la târgul The big iSHOES! Alege-ţi cele mai frumoase haine de autor, cei mai cool pantofi şi cele mai funky genţi şi bijuterii la The big iSHOES.
Te aşteptăm la Atrium Classic Cafe, în Piaţa Mică din Sibiu, sâmbătă şi duminică, 28 – 29 august, între 10.00 şi 20.00. Intrarea este liberă!
Probează şi cumpără creaţiile unicat de la Da Capo, dar şi pe cele ale unor designeri străini aduse de Tuxedoconfessions, tricourile şi poşetele Motzilov, pantofii Lust of Creation şi Minelli Boutique, hainele vintage de la Vintage Boutique şi inelele Izabellei Petruţ. O apariţie specială la The big iSHOES vor fi cele trei proaspăt absolvente ale Universităţii de Artă şi Design de la Cluj. Renata Rakossy, Maria Hera şi Raluca Popa îşi vor expune pentru prima dată creaţiile în cadrul târgului de la Atrium Classic Cafe, The big iSHOES încercând astfel să încurajeze şi să promoveze designerii români aflaţi la început de drum.
După ce ţi-ai împrospătat garderoba, poţi să te relaxezi cu una dintre cărţile despre modă şi design vestimentar propuse de Tuxedoconfessions şi, bineînţeles, cu The big iSHOES – cocktail-ul creat special pentru acest eveniment de Atrium Classic Cafe. În zona de bar te aşteaptă şi Food Corner-ul unde poţi degusta preparatele bucătăriei Atrium, dar şi o mulţime de tarte delicioase cu fructe.
În Colţul de Artă, pictoriţa Adina Tudor îşi va expune tablourile şi va face o demonstraţie de pictură în creion şi acuarelă.
Târgul The big iSHOES, organizat de Tuxedoconfessions, se desfăşoară în spiritul mişcării slowretail, care încurajează oamenii să înlocuiască shopping-ul la mall cu relatia directă client-designer/creator. Slowretail este o mişcare născută din protestul faţă de uniformizare şi lipsă a valorilor. Slowretail este cultura individualităţii, a lucrurilor de calitate, unice, care inspiră.

luni, 9 august 2010

The big iSHOES II- Sibiu, 28 şi 29 august.

The big iSHOES se întoarce bigger & better! Pe 28 şi 29 august, ne vedem la cea de-a doua ediţie The big iSHOES, la Atrium Classic Café din Sibiu. Vă aşteptăm cu cele mai noi creaţii de designer, cei mai cool pantofi, cele mai funky genţi şi bijuterii! Plus multe alte surprize. Deocamdată, dezvăluim doar cocktail-ul The big iSHOES creat special pentru acest eveniment...


vineri, 6 august 2010

Asemănări şi diferenţe.

După o idee Harper’s Bazaar, Jennifer Aniston o reinventează pe Barbara Streisand în numărul din septembrie al revistei . Aniston apare- voit- mai sexy şi mai stylish decât ar fi putut (ar putea) fi vreodată Streisand. Nouă ni se pare că îi lipseşte, totuşi, expresivitatea extraordinară a Barbarei. E clar, niciuna nu este o frumuseţe clasică, doar că una îşi trage senzualitatea din atitudine, cealaltă din inteligenţă.
Le ştiţi pe amândouă, aşa că distraţi-vă găsind asemănări şi diferenţe...

luni, 2 august 2010

Mad Men, Killer Outfits.

Mad Men este serialul ultra-elogiat al zilelor noastre, care recreează remarcabil atmosfera şi viaţa anilor ’60. Nu intrăm în detalii, nu-l trecem isteţi la categoria „trebuie văzut”, puteţi decide şi singuri asta. Una peste alta, costumele din Mad Men „merită” un pic de atenţie, iar Jane Bryant- creatoarea lor- cel puţin o statuie. E drept, anii ’60 au fost extrem de generoşi în creativitate şi inspiraţie în ceea ce priveşte fashion-ul. Unii dintre cei mai buni ani, am putea adăuga. Iar creaţiile lui Jane Bryant aduc la un loc toate celelalte detalii (iar atenţia la detalii este uluitoare) ale unui deceniu fascinant: makeup, accesorii, coafură, limbajul non-verbal al personajelor. Şi, că tot vorbim despre personaje, creativitatea lui Jane Bryant este cel mai bine pusă în valoare de personajul Joan Holloway (senzuala secretară a agenţiei de publicitate de pe Madison Avenue), dar şi de Betty Draper (frumoasa soţie a directorului de creaţie al aceleiaşi agenţii de publicitate).

În cazul lui Joan Holloway (Christina Hendricks), secretara senzuală, cu forme pline, ţinutele sunt pur şi simplu feminine. Liniile sunt simple, croielile cuminţi, colorile calde. Completează ceea ce este deja natural, însă îi desăvârşesc feminitatea.



La Betty Draper (January Jones) situaţia se modifică. Fiecare apariţie a ei este întruchiparea perfecţiunii, după cum spune chiar Jane Bryant. „Betty Draper este cireaşa mea de pe tort. Este imaginea perfecţiunii, fie că poartă pantaloni, un pulover sau o rochie”, spune Jane Bryant. Într-adevăr, fie că se află în universul ei domestic, având grijă de copii, sau îl însoţeşte pe influentul ei soţ la o întâlnire, personajul lui January Jones este impecabil. Ieşirile în societate, însă, scot la iveală superbe creaţii care reînvie glamourul ’60-ist. De altfel, Jane Bryant recunoaşte că inspiraţia pentru personajul Betty Draper a fost, desigur, Grace Kelly.




Personajele masculine din Mad Men îşi regăsesc şi ele icon-ul în persoana lui Don Draper (John Hamm). Arată bine, este extrem de creativ, inteligent şi influent, dar şarmul e completat de costumele clasice ale sfârşitului de ani ’60: croi drept, cămăşi albe impecabile, slim tie.
Dacă vă place clasicismul în modă, în înţelesul său originar, şi nu provincial, or să vă placă hainele din Mad Men mai mult decât v-am povestit aici. Dar pentru asta, trebuie să-l vedeţi! :)